keskiviikko 17. syyskuuta 2008

18. paiva - rakaiset reissaajat

Niinhan siina sitten kavi, etta napattiin joku flunssapopo matkaan, todennakoisesti vaki aamiais- ja illallispaikastamme, jonka tarjoilijapoika kehui itsellaan olevan myos flunssan kuulumisia vaihtaessamme. Kipeana koti tuntuu todella hyvalta ja kaukaiselta ajatukselta. Eilen kaytiin nayttamassa kipeaa kurkkua paikallisessa sairaalassa tohtorille, kun Anniinan olo alkoi olla melko heikko ja vetamaton, vahan lampoa, vilunvareita, lihaskipua ja suunnaton maara rakaa oireina. Vaino seuraa perasta samoin vaivoin. Matkaa tohtorin luo oli pari kilometria, joka tuntui viisinkertaiselta pienen taksin madellessa kapeita vuoristohiekkateita, jotka pahimmillaan mutkittelivat n. 160 asteen kaannoksin. Itse hospitaali oli rakennettu vuonna -79, mutta paikallisten rakennusten tapaan se vaikutti paljon vanhemmalta. Kaikki oli todella alkeellista - kurkkuunkatselulastat onneksi kertakayttoisia.

Laakari puhui hyvaa englantia, oli nuori ja mukava. Kirjasi oireet paperilapulle ja mittasi kuumeen seka tunnusteli imusolmukkeet. Taalla ei tehda bakteeriviljelyita, joten han maarasi antibiootteja kaiken varalta - joita onneksi on mukana paketti omasta takaa. Viela ei ole kuuria aloitettu, olo on tavanomaisen flunssainen ja toivottavasti paranemaan pain. Aika moni taalla tuntuu kohivan ja niistelevan, joten joku popo on liikkeella. Ja niin, paikallinen julkinen terveydenhoito otti maksuksi 50 rupiaa - 64 rupiaa = 1 euro. Sen voi kuulemma peria takaisin vakuutusyhtiolta, ei taida maksaa vaivaa loikata tuon laskun kanssa byrokratian pyorteisiin Suomessa.

Emme ole taalla tehneet siis paljoa muuta kuin lepailleet - lukeneet ja tuijottaneet telkkaria, kayneet valilla syomassa. Anniinan tukka herattaa jonkin verran ilmeisen positiivista huomiota - paikalliset kertovat innoissaan Shiva-jumalattarella olevan samanlaisen. Jotkut intialaiset turistit halusivat kuvauttaa itsensa kanssamme, oletettavasti juuri Anniinan tukan vuoksi. Vajaan viikon paasta lahdemme taalta matkaamaan kohti Delhia. Bussimatka pitaa viela jarjestaa, mutta sen luulemme olevan helpompaa, kuin Delhissa, taalta on enemman liiketta kohti paakaupunkia, kuin sielta pois. Pitkan matkan bussit tuntuvat kuitenkin liikkuvan oisin, ilmeisesti kuumuuden ja pienempien liikennemaarien vuoksi. Loppuaika taalla kulunee levon ja tuliaisshoppailun merkeissa - toiveita saa ilmaista, jos joku tietaa jotain erityisesti tahtovansa.

Hyvaa paivanjatkoa toivotamme,

valoa ja rakkautta mieliinne seka ymparillenne.



Anniina ja Vaino

2 kommenttia:

Pluraali kirjoitti...

Ikävää että iski teille flunssa siellä, mutta muuten kyllä on kuulostanut oikein mukavalta reissulta.

Meikä tulee sit jo 3.10. illalla sinne Ouluun, AGA maksaa toisenkin hotelliyön, mutta voisin siinä illalla piipahtaa tiellä, en usko että siellä kauheasti silloin tapahtuu mitään.

Tuliaistoiveita oikein... oopiumia? :D nääh, something thoroughly Indian or sommin.. Isoja juttuja ette varmasti tahdo/pysty raahaileen, ni tuokaa pieniä. Ei ole niin tietoinen mitä kaikkea siistiä siellä on ja tehdään että vois osata tehdä mitään järkevää pyyntöä.

Pitäkää toisitanne huolta ja nauttikaa aurinkosta :)

Unina kirjoitti...

Piipahda toki. Katsotaan mita sopivaa taalta loytyy; oopiumin lisaksi.