perjantai 12. syyskuuta 2008

12. paiva - vasyneet shoppailijat

Olimme aamulla menossa meditoimaan, mutta paadyimme shoppailemaan, silla meditaatiomme alkaa vasta huomenna. Ilmottauduimme viiden paivan Z-meditaatioon, 1500 rupiaa per nena tulemme maksamaan tasta lystista. Mita kurssi pitaa sisallaan, siita osaamme kertoa myohemmin enemman. Ennen kurssia saimme harjoituksen suoritettavaksemme: Vahintaan tunnin ajan tulee keskittya laskemaan satasesta alaspain: sisaanhengitys OM, uloshengitys 100, sisaanhengitys OM, ulos 99 ... jne. Heti kun lukujen omittamisen katkaisee jokin muu ajatus, tulee se kirjata ylos ja aloittaa taas satasesta. Anniina paasi 79:iin, jota edelsi lukuisia yli yhdeksankymmenen pysakkeja. Kaikkea sita mielessa pyoriikin.

Toissa paivana meidat nappasi kohtelias kirjakauppias liikkeeseensa ja kertoi mahdollisuudesta opiskella shiatsua viiden paivan kurssilla taalla. Hieman houkuttaisi, hinta on vaivaiset 2000 rahaa, mutta saa nahda, kuinka aika riittaa. Viime paivat ovat olleet aktivisempia kuin aiemmin - Vaino on sosiaalistellut djemben rummuttelun parissa paikallisten ja muiden reissaajien kanssa, kavi eilen jossain hippiluolassa rummuttamassa ja viihdyttamassa kansaa muiden soittelijaihmisten kera. Anniina oli vasynyt, eika jaksanut mukaan. Tanaan olisi samassa paikassa tiedossa lisaa musisointia ja kuulemma jonkinmoisia tulitemppuja, aamulla kahdeksalta pitaisi vain olla skarppina mediteeraamassa, joten saa nahda, jaksammeko siirtaa tomumajamme muutaman kilometrin paahan huviareenalle.

Saa jatkuu lampimana, pilvisyysaste vaihtelee paivittain kirkkaasta sinesta pilvien massoittamaan taivaaseen, eli on vahemman hautovaa ja hautovaa. Viileaa ei ole ollut sitten viimeviikon, mutta kaikkinensa saa on vallan sopiva. Juuri sellainen kesa, joka Suomessa olisi, jos olisi lamminta ja aurinkoista. Tanaan shoppailtuame kylliksi teimme retken samaiselle vesiputoukselle, jonne yritimme jo aiemmin, mutta paadyimmekin kapuamaan vuoren rinnetta korkealle. Putous oli liki kymmenen metrin korkuinen, paatyen kirkasvetiseen lampeen, jossa paikalliset kavivat uiskentelemassa ja vilvoittelemassa. Siita vesi laski purona alas laaksoon. Paikalliset nayttivat hyodyntavan virtaavaa vetta matto- ja munkkikaapupesulana; puro oli taplitetty punaisin laikuin ja erilaisin matoin pitkan matkaa.

Nyt olotila on jokseenkin nuutunut ja taidamme siirtya paivauniin toviksi. Kaikki taalla on vanhalla mallillaan - ei ongelmia oikeastaan minkaan asian kanssa. Tinkiminen on rankkaa ja kuluttavaa, lisaksi autojen toottaily sattuu korviin, muuten ei valitettavaa. Vatsat toimivat ja sita rataa. Kasaamme vasyneet mielemme lepoon, palaamme virkeampina taas. Voikaa hyvin!

Valoa ja rakkautta

Anniina ja Vaino

Ei kommentteja: